خرداد ماه، آخرين فرصت براي جمع‌بندي دروس

ساخت وبلاگ

۱۴۰۱/۰۳/۰۹

مشاوران آموزشي و برنامه‌ريزان تحصيلي توصيه مي‌کنند که مطالب خوانده شده را يک بار ديگر مرور کنيد و بخوانيد.

با انجام اين کار، نکات مهم و کليدي درس‌ها را بازخواني مي‌کنيد و نقاط قوت و ضعف خودتان را شناسايي و برطرف مي‌کنيد.

جمع‌بندي و مرور را زماني آغاز کنيد که مطالب خواندني و مطالعه همه دروس را به طور کامل به پايان رسانده باشيد؛ زيرا، وقتي که به جمع‌بندي مي‌پردازيد، ديگر وقت خواندن مطالب جديد نيست.

در حين جمع‌بندي مطالب خوانده شده، شما به خوبي مي‌توانيد زمان خود را مديريت کنيد و بيشترين وقت مرور را به بخش‌هايي اختصاص دهيد که مفاد آنها را خوب ياد نگرفته‌ايد و در آن بخش‌ها ضعيف هستيد.

جمع‌بندي و مرور، فرصت مناسبي براي تمرين و تست‌زني فراهم مي‌کند. سعي کنيد از مباحثي که در آنها ضعيف‌تر هستيد، سؤالات بيشتري طرح کنيد تا بر آن مباحث مسلط شويد و آنها را به خاطر بسپاريد.

در خصوص اينکه چه زماني جمع‌بندي را آغاز کنيم، تقريباً همه کارشناسان و مشاوران آموزشي، اتفاق نظر دارند و زمان مناسب براي آغاز جمع‌بندي را پس از خاتمه يافتن همه مطالب و دروس خواندني مي‌دانند. اين زمان، براي داوطلباني که مطابق يک برنامه‌ريزي دقيق، مطالعه خود را آغاز کرده و تا به آخر ادامه داده‌اند، از اوايل فروردين ماه آغاز مي‌شود و تا آخر ارديبهشت ماه ادامه دارد؛ اما با اين حال، خرداد ماه هم مي‌تواند زمان مناسبي براي آن گروه از دانش‌آموزان و داوطلباني باشد که جمع‌بندي و مرور کامل دروس را تا کنون به پايان نرسانده‌اند و مي‌خواهند از آخرين فرصت‌هاي باقي‌مانده تا آزمون سراسري، به بهترين صورت ممکن، در زمينه آماده‌سازي خود براي يک شرکت مطلوب در اين آزمون، استفاده کنند.

بعد از آنکه همه مطالب را مطالعه کرديد و آماده جمع‌بندي شديد، لازم است که با مهارت‌ها و روش‌هاي جمع‌بندي هم آشنا شويد.

قبل از پرداختن به تکنيک‌هاي جمع‌بندي، بهتر است بدانيد که براي جمع‌بندي، نسخه واحد و يکساني براي همه افراد وجود ندارد، بلکه هر داوطلب بايد، با توجه به شيوه مطالعه و خصوصيات فردي‌اش، به تدوين يک برنامه جمع‌بندي براي خودش بپردازد.

بهترين راهکار براي يک جمع‌بندي خوب و افزايش ميزان بازدهي مطالعه منابع، اين است که:

- درس‌هايي را که سخت هستند و تمرکز زيادي مي‌خواهند، در زماني که سرشار از انرژي هستيد، بخوانيد.

- کارهايي را که بايد انجام بدهيد، يادداشت کنيد. يادداشت کردن کارها سبب مي‌شود که از وقت ارزشمند خود در ايام مطالعه و آمادگي، بيشترين استفاده را بکنيد.

- مهم‌ترين و سخت‌ترين کارها را اول صبح انجام دهيد.

- بر کارتان تمرکز داشته باشيد. براي اينکه ساعت مطالعه شما بازدهي مناسبي داشته باشد، نيازمند تمرکز بالايي هنگام درس خواندن هستيد.

- با وسوسه‌هاي ذهني خود مقابله کنيد. بررسي کردن موبايل و پرسه زدن در شبکه‌هاي اجتماعي را در اين دوران فراموش کنيد و گوشي خود را خاموش کنيد يا در حالت پرواز قرار دهيد.

- در تدوين برنامه روزانه خود، حتماً ميزان توانايي‌تان را نيز در نظر بگيريد.

- سعي کنيد که درس‌ها را در همان روز که آنها را مطالعه مي‌کنيد، مرور کنيد تا انرژي کمتري مصرف کنيد.

- در مرحله جمع‌بندي هم از تمرين و تست‌زني غافل نشويد.

مشاوره تحصیلی- علی قربانپور...
ما را در سایت مشاوره تحصیلی- علی قربانپور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3agc44f بازدید : 144 تاريخ : شنبه 21 خرداد 1401 ساعت: 8:20