فلسفه و منطق را چطور بخوانيم؟

ساخت وبلاگ

 چند سالي است که سؤال­هاي درس منطق و فلسفه در آزمون سراسري،  کاملاً مفهومي شده است و مبتني بر فهم و درک عميق مطالب کتاب درسي، در کنار قدرت ذهني براي ايجاد ارتباط بين مطالب است. در واقع براي حل سؤالات طراحي شده از اين کتاب، دانش‌آموز بايد، علاوه بر مطالعه کامل و دقيق اين درس، آن قدر به آن تسلط يابد تا بتواند بين مفاهيم مختلفي که در کتاب درسي خوانده است، ارتباطات معنايي و مفهومي بيابد.به طور شفاف، منظور ما اين است که در مطالعه اين درس، حفظ کردن مفاهيم جايي ندارد و دانش‌آموز بايد به مفاهيم مسلط باشد.

آنچه مي‌خوانيد، تجربۀ داوطلبان داراي درصدهاي خوب در درس مورد نظر بوده است و حکم قطعي نيست؛ به عبارت ديگر، شايد شما از شيوۀ ديگري بهره ببريد و موفق نيز بشويد، و اگر شما با درس مورد نظر مشکلي نداريد، نبايد نحوۀ مطالعۀ خود را تغيير دهيد يا شايد شيوۀ مطالعۀ يک رتبۀ برتر با توجه به مهارت و سطح آمادگي شما ، نتواند پاسخگوي نياز شما باشد. در اين شماره، به نحوه مطالعۀ درس‌هاي  فلسفه و منطق از زبان چند رتبۀ برتر مي‌پردازيم.

 

سجاد قاسمي،رتبۀ 2 گروه آزمايشي علوم انساني آزمون سراسري 95، فلسفه و منطق 89 درصد:

سال سوم دبيرستان، بعد از يادگيري مطالب کتاب به حل مسايل مختلف مي‌پرداختم و براي خود مثال‌هاي گوناگوني مي‌آوردم؛ مثلاً در بخش برهان خلف و عکس مستوي، ضروب مختلف از اشکال مختلف را بررسي و حالت‌هاي نهايي را مقايسه مي‌کردم. در کل، خود کتاب درسي، بهترين منبع براي من بوده است؛ البته گاهي اوقات از سطح کتاب درسي فراتر رفته و از منابع غير درسي (دانشگاهي) نيز کمک مي‌گرفتم؛ به‌طور مثال، در درس مغالطه‌ها، انواعي از مغالطه در تمرين‌هاي کتاب آمده که درباره‌ آنها توضيحي داده نشده است. در نهايت، وقتي که اين مطالب را ياد مي‌گرفتم، فراموش شدن آنها به سختي امکان‌پذير بود و قبل از هر آزمون آزمايشي، با يک نگاه جزيي، آنها را بازيابي مي‌کردم.

مي توانم بگويم در درس منطق که بيشتر سؤالات فني و قاعده محور، موردنظر طراحان کنکور است، سعي مي‌کردم که مفاهيم کتاب را بخوبي ياد بگيرم و بر آنها تسلط پيدا کنم. در درس فلسفه، تلاش من بر اين بود که متن کتاب درسي را به‌صورت دقيق حفظ شوم، و کسب اين مهارت، مستلزم آن بود  که کلمه به کلمه‌ کتاب‌هاي فلسفه ‌سال سوم و پيش‌دانشگاهي را مورد توجه قرار دهم.

 

علي ولايي،رتبۀ 1 گروه آزمايشي علوم انساني آزمون سراسري 93، فلسفه و منطق4/57  درصد:

فلسفه و منطق، بيشتر جنبه مفهومي دارد؛ البته فلسفه سال سوم حفظي است، اما فلسفه سال چهارم را اول بايد فهميد و بعد حفظ نمود و براي تثبيت مطالب تست زد؛ هر چند که متاسفانه تست خوب در اين درس کم است و تست‌هاي آزمون سراسري فلسفه هم به نظر من استاندارد نيست؛ چون حتي دبيران اين درس، در مورد پاسخ صحيح تست‌ها اتفاق نظر ندارند. در جلسه آزمون سراسري، من در بسياري از سؤال‌ها، بين سه تا گزينه شک داشتم و فقط مي‌توانستم يک گزينه را با اطمينان خاطر حذف کنم.

 

الهام حبيب‌زاده، رتبۀ 4 گروه آزمايشيعلوم انساني آزمون سراسري 93، فلسفه و منطق 4/65 درصد:

فلسفه را خيلي دقيق بايد مطالعه کرد؛ بخصوص فلسفه پيش‌دانشگاهي را که نياز به مطالعه دقيق دارد. بايد در ابتدا درس را فهميد و سپس نکته‌هاي مهم آن را يادداشت کرد. کتاب‌هاي  فلسفه و منطق سوم آسان است، اما امسال سؤال‌هاي طرح شده از همين دو کتاب، دشوار بود. بايد حتي روي تمرين‌هاي درس‌ها و اصطلاحات طرح شده در آن درس‌ها و تمرينات، حساس بود و نسبت به آنها دقت نظر داشت.

زينب امير بکايي، رتبۀ 2 گروه آزمايشي علوم انساني آزمون سراسري 92، فلسفه و منطق 4/65 درصد:

 فلسفه و منطق، از جمله درس‌هايي است که نياز به يک معلم توانمند دارد. من از سال سوم اين درس را خيلي دقيق خواندم. سال چهارم هم قدم به قدم جلو رفتم تا توانستم به جزييات و مفاهيم دشوار فلسفه سال چهارم مسلط شوم؛ حتي در بعضي از مفاهيم فلسفي، مطالعه‌اي فراتر از کتاب درسي داشتم.

 

فاطمه رحيمي‌قهرودي، رتبۀ 7 گروه آزمايشي علوم انساني آزمون سراسري 93، فلسفه و منطق 4/53 درصد:

در درس فلسفه و منطق، تکيه‌ اصلي من تا روز آخر، جمع‌بندي کتاب‌هاي درسي بود و به علت نبودن منبع کامل و جامع براي اين درس، بيشتر تکيه‌ بر متن کتاب مي‌کردم و دوبار در هفته، مطالعۀ اين درس را در برنامۀ درسي خود داشتم.

 

سعيد زاهد، رتبۀ 19 گروه آزمايشي علوم انساني آزمون سراسري 94، فلسفه و منطق 4/85 درصد:

درس فلسفه و منطق را هر شب حدوداً نيم ساعت مرور مي‌کردم. انجام اين کار، براي جمع‌بندي اين درس، بسيار مفيد بود و باعث مي‌شد که در ذهنم جاي گيرد و فراموش نشود. 

مشاوره تحصیلی- علی قربانپور...
ما را در سایت مشاوره تحصیلی- علی قربانپور دنبال می کنید

برچسب : فلسفه و منطق,فلسفه و منطق سوم انسانی,فلسفه و منطق چیست,فلسفه و منطق شهید مطهری,فلسفه و منطق کنکور,فلسفه و منطق دبیرستان,فلسفه و منطق پیش دانشگاهی,فلسفه و منطق پيش دانشگاهي,سوالات فلسفه و منطق,سوالات فلسفه و منطق سوم انسانی, نویسنده : 3agc44f بازدید : 221 تاريخ : سه شنبه 4 آبان 1395 ساعت: 0:13