از نگاه رتبه‌هاي برتر آزمون‌هاي سراسري عربي را چطور بخوانيم؟

ساخت وبلاگ
 

تنها درس داوطلبان گروه­هاي علوم گروه آزمايشي علوم رياضي و فني، علوم تجربي و هنر که در سال چهارم تدريس نمي‌شود و در آزمون سراسري از آن، سؤال طرح مي‌گردد، درس عربي است؛ از همين رو، عده‌اي از داوطلبان اين گروه‌هاي آزمايشي، زمان لازم را براي مطالعه و آماده شدن براي اين درس، اختصاص نمي‌دهند و در نتيجه در آزمون سراسري درصد خوبي را کسب نمي‌کنند.

از سوي ديگر، اين درس براي داوطلبان علوم انساني اهميتي دو چندان دارد؛ زيرا دانش‌آموزان علوم انساني در آزمون سراسري، عربي عمومي و اختصاصي دارند و در واقع از اين درس، دو مجموعه سؤال (يکي عمومي و يکي تخصصي) براي داوطلبان علوم انساني طرح مي‌شود.

آنچه مي‌خوانيد، تجربۀ داوطلبان داراي درصدهاي خوب در درس مورد نظر بوده است و حکم قطعي نيست؛ به عبارت ديگر، شايد شما از شيوۀ ديگري بهره ببريد و موفق نيز بشويد، و اگر شما با درس مورد نظر مشکلي نداريد، نبايد نحوۀ مطالعۀ خود را تغيير دهيد يا شايد شيوۀ مطالعۀ يک رتبۀ برتر با توجه به مهارت و سطح آمادگي شما، نتواند پاسخگوي نياز شما باشد. در اين شماره، به نحوه مطالعۀ درس عربي  از زبان چند رتبۀ برتر مي‌پردازيم:

محمد امين روان‌بخش، رتبۀ 2 گروه آزمايشي علوم تجربي آزمون سراسري 95، عربي 100 درصد:

متن درس‌هاي کتاب درسي را با دقت مي‌خواندم؛ چون اسکلت‌بندي سؤال‌هاي آزمون سراسري از کتاب درسي است و لغات آخر کتاب را نيز با دقت مي‌خواندم. در کل، چون سال دوم و سوم خوب کار کرده بودم، براي اين درس وقت زيادي نمي‌گذاشتم و بيشتر تست مي‌زدم.

سيد شايان پور مير بابايي، رتبۀ 1 گروه آزمايشي علوم تجربي آزمون سراسري 93، عربي 7/94 درصد:

به نظر من، عربي يک مجموعه قواعد دارد که خواندني است و در ابتدا بايد به اين قواعد مسلط شد و سپس تست کار کرد. اين قواعد حتي در مبحث ترجمه هم مهم است. من براي عربي از سال دوم به طور جدي شروع به مطالعه کردم، اما تسلطم را در سال سوم به دست آوردم و سال چهارم بيشتر تست مي‌زدم.

  زهره بابايي، رتبۀ  13 گروه آزمايشي علوم انساني آزمون سراسري 94، عربي اختصاصي100 درصد:

از سال دوم به صورت جدي عربي را براي آزمون سراسري خواندم. ابتدا قواعد را (همراه با پيش‌خواني) به صورت کامل در کلاس ياد مي‌گرفتم و سپس تمرين‌هاي کتاب را به طور کامل حل و تمام متن دروس و گزاره‌هاي داخل تمرين‌ها را تجزيه و تحليل مي‌کردم و اين روند را تا پايان سال آزمون سراسري ادامه دادم و بعد از کتاب، برنامه‌ حجيمي براي تست زدن طراحي کردم؛ به طوري که اکثر کتاب‌هاي تست  موجود در بازار را چند بار حل کرده بودم؛ البته کتاب درسي هميشه براي من اولويت داشت و عربي سه سال دبيرستان من آن قدر نوشته شده و سياه است که قابل خواندن مجدد نيست، و حتي تمام جمله‌هاي جزوۀ دبيرم را تجزيه و تحليل کردم  و مجبور شدم که دوباره جزوه‌ جديدي را تهيه کنم.

 

 

مجتبي جعفري مسلم، رتبه 138 گروه آزمايشي علوم انسانيآزمون سراسري 93، عربي عمومي 80 درصد و عربي اختصاصي 7/81 درصد :

ابتدا قواعددرس را از روي جزوه يا کتاب‌هاي کمک درسي مطالعه و سپس همان قواعد را در دفترجداگانه خلاصه نويسي و در نهايت تست زني را شروع مي‌کردم.

تست‌ها را در طول هفته تقسيممي‌کردم؛ به طوري که هر روز يک يا نيم ساعت از مطالعه خود را به تست‌زني عربي اختصاصمي‌دادم، يعني همۀ تست‌ها را در يک روز تمام نمي‌کردم؛ زيرا اين عمل، همباعث خستگي ذهن و زده شدن از درس عربي و هم باعث يادگيري ناقص آن درس مي‌شود. اينشيوه که من هر روز در برنامه‌ مطالعاتي‌ام تست زني عربي داشته باشم، باعث مي‌شد که منهر روز قواعد را مرور کنم و با آرامش تمام، ريز به ريز نکات را تحليل کنم و ۹۹ درصدنکات همان درس را ياد بگيرم و سپس تمام نکات مهمي را که در پاسخنامۀ تشريحي تست‌هاوجود دارد، در دفترچه‌اي جداگانه يادداشت مي‌کردم و اين دفترچه را هميشه همراه خود داشتم و در اوقاتي که داخل ماشين بودم  يا در وقت‌هاي تلف شده، آن نکات را مرور مي‌کردم.

بعد از آنکه همه‌ تست‌ها را زدم و بر قواعد مسلط شدم، اين قواعد و نکته‌هايآن را  روي قرآن کريم تمرين کردم؛ براي مثال، در مبحث اعلال، فعل‌هاي معتل را از رويقرآن پيدا نموده و نوع فعل معتل و نوع اعلالي را که در آن صورت گرفته است مشخص کردم. اين تمرين و تکرار باعث شد که بيشتر و بيشتر بر مباحث درس عربي مسلط شوم.

علي ولايي، رتبۀ 1 گروه آزمايشي علوم انساني آزمون سراسري93، عربي عمومي 4/89 درصد و عربي اختصاصي 100 درصد :

در عربي پايه‌ام ضعيف نبود و به خاطر  علاقه‌ام به اين درس ، مطالعۀ آن برايم سخت نبود؛ هر چند که در درک مطلب کمي مشکل داشتم؛ چون معتقدم که سؤال‌هاي اين بخش کمي سليقه‌اي است. در کل، تمام دروس، بخصوص درس‌هاي تفهيمي مثل عربي  يا رياضي، را روز خواني مي‌کردم؛ يعني همان روز که معلم درس مي‌داد، زماني را در خانه براي مطالعه  آن دروس اختصاص مي‌دادم.

تارا فرسادفر، رتبۀ 1 گروه هنر آزمون سراسري 93، عربي 100 درصد :

به نظر من، درس عربي با تمرين زياد جواب مي‌دهد. براي فراگيري اين درس، ابتدا قواعد را مي­خواندم و بعد با تست زدن نکته‌ها را در ذهنم تثبيت مي‌کردم؛ حتي ترجمه را هم با تست زدن در ذهنم تثبيت مي­کردم؛ البته در درک مطلب تا فروردين مشکل داشتم، اما بعد از تعطيلات نوروزي، وقت زيادي روي درک مطلب گذاشتم و در اين بخش هم مسلط شدم.

 

نگين يغمايي، رتبۀ 2 گروه آزمايشي علوم رياضي و فني آزمون سراسري 93، عربي 85 درصد:

بعد از امتحانات نهايي نيز سؤال‌هاي عربي همه آزمون‌هاي سراسري سال‌هاي اخير را حل کردم و هر روز يک آزمون سراسري عربي مي‌دادم و يک درک مطلب کار مي‌کردم. در طي سال هم با آزمون‌هاي آزمايشي که در آنها شرکت مي‌کردم، جلو مي‌رفتم.

 

اميد شمس‌اللهي، رتبۀ 2 گروه آزمايشي علوم انساني آزمون سراسري 93، عربي عمومي 100 درصد  و عربي اختصاصي 7/86 درصد:

سال چهارم هم دبيرمان تمام تست­هاي آزمون‌هاي سراسري و آزاد 10 سال اخير را سر کلاس مي‌آوردند و هر جلسه دو مجموعه کامل تست مي‌زديم و ايشان هر تستي را که مي‌ديدند مشکل است، توضيح مي‌دادند و قواعد عربي مرتبط با آن سؤال را دوره مي‌کردند.

الهام حبيب‌زاده، رتبۀ 4 گروه آزمايشي علوم انساني آزمون سراسري93، عربي عمومي7/90 درصد و عربي اختصاصي95 درصد:

تابستان منتهي به سال چهارم، عربي را شروع کردم. ابتدا هر مبحث را مي‌خواندم و سپس براي آن، تست مي‌زدم. از مهرماه به بعد، مطالعه عربي‌ام محدود به گوش دادن در سر کلاس شد و هر دو روز يک بار هم تست مي‌زدم. از بهمن ماه، آزمون‌هاي سراسري عربي چهار گروه آزمايشي ديگر را زدم (فقط تست‌هاي عربي گروه آزمايشي خودم را در اين زمان نزدم)؛ يعني هر روز در مدت 30 دقيقه، دو مجموعه از تست‌هاي عربي را تا آزمون سراسري پاسخ مي‌دادم و تا اسفند ماه همه تست‌ها را زده بودم.

علي عجم، رتبۀ 2  گروه آزمايشي علوم تجربي آزمون سراسري 92، عربي 7/94 درصد :

مشخص است که اگر سال دوم و سوم را خيلي خوب خوانده باشي، سال چهارم مشکلي نخواهي داشت. من چون به عربي نسبتاً مسلط بودم، اوايل سال چهارم نگاهي گذرا به نکات قواعد عربي کردم و بعد از آن فقط تست مي‌زدم. شايد بتوانم بگويم که از آبان ماه به بعد لاي کتاب عربي را باز نکردم، اما زياد تست مي‌زدم.

روژان رباني، رتبۀ 7 گروه آزمايشي علوم رياضي و فني آزمون سراسري 92، عربي 96 درصد:

متن کتاب‌ها را به طور کامل تجزيه و ترکيب مي‌کردم. سال چهارم در ابتدا خيلي روي لغت کار نمي‌کردم، اما دو سه ماه آخر، روي لغت وقت گذاشتم. براي تست هم فقط تست‌هاي آزمون سراسري را کار کردم و سراغ کتاب‌هاي کمک آموزشي و تست‌هاي متفرقه نرفتم. به داوطلبان هم پيشنهاد مي‌کنم که اگر در قواعد عربي ضعيف هستند، کل گزينه­هاي سؤال­هاي آزمون سراسري سال‌هاي گذشته را تجزيه و ترکيب کنند.

 

پيك سنجش شماره 996

مشاوره تحصیلی- علی قربانپور...
ما را در سایت مشاوره تحصیلی- علی قربانپور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3agc44f بازدید : 391 تاريخ : دوشنبه 26 مهر 1395 ساعت: 10:48